Berendokter

berendokter thumbVorige week donderdag 9 maart is de Berendokter op bezoek geweest op de St. Maartenschool. De Berendokter is een rollenspel. Dat houdt in dat jonge kinderen hun beer of een andere knuffel meenemen naar een school. Studenten spelen voor arts en behandelen de 'patiënten'. Eerst gaan de kinderen naar de wachtkamer, net zoals in het ziekenhuis. Daarna worden de kinderen met hun knuffels naar de spreekkamers begeleid, waar studenten samen met de kinderen de knuffel van top tot teen onderzoeken. Borstkassen worden beluisterd, ogen bekeken, reflexen getest en natuurlijk worden er ontzettend veel pleisters geplakt! Er zijn simulatie-röntgenapparaten die via een kleurplaat kunnen laten zien wat hun knuffel gebroken heeft. Vervolgens kunnen de kleuters hun knuffel ook zelf weer helemaal beter maken. Het doel van de Berendokter (Teddy Bear Hospital) is om de kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de gezondheidszorg, om zo de angst voor dokters en het ziek-zijn enigszins weg te nemen. Bovendien leert het studenten om te gaan met kinderen en trainen ze hun communicatieve vaardigheden. Klik op http://bit.ly/2nAeKpw voor de foto’s (even inloggen).