Update maag-darmvirus

virusBeste ouders/ verzorgers,

De afgelopen week zijn er nog slechts enkele leerlingen ziek geworden met maag- darm klachten. Wij hebben in overleg met de GGD afgesproken dat het niet nodig is om over te gaan tot diagnostiek.

Het belangrijkst is dat wij de huidige hygiƫne regels goed handhaven.

Er is geen grote uitbraak van het virus en het lijkt er op dat de hygiĆ«neafspraken die wij aanhouden, er voor zorgen dat we het onder controle kunnen houden. Mocht uw zoon of dochter ziek worden en daarbij braken of diarree hebben dan vragen wij u om uw kind thuis te houden. Pas als uw kind 48 uur klachtenvrij is kan het weer naar school komen. Wordt uw zoon of dochter ziek op school dan nemen wij direct contact met u op en is het belangrijk dat u zelf uw kind zo snel mogelijk komt ophalen. Dit om verspreiding via de taxi te voorkomen.

Leerlingen die niet ziek zijn kunnen in principe gewoon naar school komen. Mocht u toch twijfelen of u uw zoon of dochter wel naar school kan laten gaan dan adviseren we om dit met de leerkracht of onderwijsassistente te bespreken. U kunt ook contact met mij opnemen.

Mocht er toch aanleiding zijn om striktere maatregelen door te voeren en over te gaan tot diagnostiek dan zullen we dit vermelden op de website en via Facebook.

Gaby Korfage, Teamleider