De Pleister

Wat is de Pleister?
De Pleister is onze verpleegpost op de Sint Maartenschool.  De verpleegkundigen zijn in dienst van de St Maartenskliniek en zijn onder schooltijd aanwezig.

Wat doet De Pleister?
De verpleegkundigen geven de noodzakelijke verpleegkundige zorg aan leerlingen verbonden aan de St. Maartenschool en de Peuterrevalidatie. Mocht uw kind binnen schooltijd zorg van De Pleister nodig hebben dan kan de behandelend arts hiervoor een verwijzing schrijven. Deze geeft d.m.v. een behandelovereenkomst de verpleegkundigen de opdracht om uw kind te helpen met de gevraagde zorg.

insulineWelke zorg kunnen de verpleegkundigen van de Pleister geven?
Alle voorkomende medische handelingen die BIG-geregistreerd zijn, kunnen op De Pleister in principe uitgevoerd worden. Denk daarbij aan;
·        Blaaskatheterisaties
·        Bloedsuikers bepalen
·        Geven van insuline (subcutaan, via een naaldje of m.b.v. een insulinepompje)
·        Het verzorgen van wonden, indien dit in de thuissituatie niet geregeld kan worden
·        Het geven van sondevoeding via bolus en/of met een voedingspomp
·        Medicatie via PEG, Mickey-Button, neussonde en CVC. Orale medicatie wordt door het onderwijzend personeel gegeven.
·        Vernevelen
·        Uitzuigen trachea-canules
·        Ondersteuning bij epilepsie

Tevens verleent De Pleister EHBO en verwijzen zij zo nodig kinderen door naar een arts, spoedeisende hulp of nemen contact op met 112. Natuurlijk worden de ouders/verzorgers en teamleiders hier van op de hoogte gebracht. Ook kunnen we de kinderen, en hun ouders, zo mogelijk verpleegkundige handelingen aanleren om zo de zelfstandigheid te vergroten. De verpleegkundige hebben overleg met ouders / verzorgers, revalidatiearts en/of andere behandelaars van uw kind.

Gegevens van uw kind
Om de kinderen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn is het belangrijk dat De Pleister de juiste gegevens heeft van de kinderen. Denk hierbij aan het ziektebeeld, allergieën etc., welke medicatie kinderen gebruiken, extra aandachtspunten of bijzonderheden. Aan u vragen we het anamneseformulier dat wij u toesturen zo volledig mogelijk in te vullen, zowel bij de start op de Maartenschool, als elk jaar voor een update. Mocht uw kind een verhoogd risico hebben door bv. epilepsie / allergie, dan zal er speciaal voor uw kind een protocol opgesteld worden. Dit protocol wordt verspreid binnen school met het doel dat iedereen op de hoogte is van het risico van uw kind en hoe te handelen. Voor ons als verpleegkundigen is het van belang dat we de laatste informatie hebben over uw kind en we zijn daarvoor van u afhankelijk. Natuurlijk zullen de verpleegkundigen van De Pleister gebeld worden mocht er iets dringends aan de hand zijn. Wij koppelen dit altijd terug naar u als ouders.

Mocht U na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, bel dan gerust met één van de verpleegkundigen.
Arianne Meijering, Bianca Hendriks, Bianca Bouwman,  Lilian Kokke, Marie-Jose Hermsen en Gerda van Kampen
Telefoon: 06-18963135 / 06-18963143.   Vragen? Mail De Pleister: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.