Omnidu

Op de St. Maartenschool wordt gebruik gemaakt van de educatieve software Omnidu.

Omnidu is de opvolger van Op Maat Eduware, de software waarmee iedereen zelf heel gemakkelijk oefeningen voor zijn of haar onderwijs kan maken en uitwisselen. De maker van een Omnidu leereenheid (de omnidule) bepaalt zelf de inhoud en het leerdoel. Omdat de software volledig via de website van Omnidu werkt, is het enige dat je nodig hebt voor het maken van een oefening een computer met een internetverbinding en een microfoon. Een digitale camera is handig om oefeningen te maken met eigen foto’s om het nóg persoonlijker te maken, bijvoorbeeld een wie-is-wie oefening over de familie, of de klas.

Door steeds een plaatje of foto te koppelen aan een tekst en/of geluidsfragment (bijvoorbeeld een ingesproken tekst of een dierengeluid), kunnen er verschillende opdrachten worden uitgevoerd.

Bij ons op school wordt Omnidu gebruikt door de EMB-groepen, er worden oefeningen gemaakt die perfect passen bij een enkele leerling. Ook wordt het gebruikt bij Thematisch Werken. Voor de verschillende thema’s worden omnidules gezocht of gemaakt waarmee de leerlingen begrippen kunnen oefenen die met dit thema te maken hebben. Omnidu is hier te vinden: www.omnidu.nl

Met de gratis versie van het Omnidu-abonnement kunnen alle openbare omnidules afgespeeld worden en kunnen er 5 eigen oefeningen gemaakt worden. Ouders kunnen met de betaalde thuisversie niet alleen een onbeperkt aantal eigen omnidules maken, maar ook de omnidules van school afspelen.