Nieuwe ouders

• Aanmelden/ kennismaken
Wanneer u denkt dat uw kind op zijn plek zou zijn op onze school dan is het goed om meer informatie in te winnen. U kunt hiervoor terecht bij mevr. Bosch, trajectbegeleider : (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 024-3243665)
  • Schooltijden:
Maandag             9.00 uur- 15.30 uur
Dinsdag              9.00 uur- 15.30 uur
Woensdag          9.00 uur- 12.30 uur
Donderdag         9.00 uur- 15.30 uur
Vrijdag               9.00 uur- 13.00 uur
  • Ouderbetrokkenheid
We vinden het belangrijk dat u als ouder betrokken bent bij school. We kunnen het meeste bereiken met uw kind  wanneer school en ouders goed van elkaar op de hoogte zijn.
Er is dagelijks contact met u als ouder wanneer dit nodig is vanwege de jonge leeftijd van het kind of het lage ontwikkelingsniveau. Dit gebeurt vaak via de mail en waar nodig telefonisch. Als u zelf vragen heeft , dan kunt u altijd bij ons terecht. Wanneer u telefonisch contact opneemt met de leerkracht of onderwijsassistent, dan willen we vragen om dit buiten de schooltijden te doen.
U bent als ouder altijd welkom om in overleg met de leerkracht  in de klas van uw kind een dagdeel mee te kijken.
  • Ouderavonden
Bij de start van het schooljaar is er een informatieavond in de klas van uw kind. Op deze avond wordt het groepsplan toegelicht en worden er praktische afspraken gemaakt tussen klas en ouders. Drie keer per schooljaar zijn er oudergesprekken : in november vindt het stand van zaken gesprek plaats en in  februari en juni bespreken we de opbrengsten. We vinden het prettig om u goed te kunnen informeren en om van u terug te horen hoe uw kind thuis tegen school aankijkt.
  • Centrale Kindbesprekingen
Op de St.Maartenschool werken we intensief samen met de afdeling kinderrevalidatie van de St.Maartenskliniek. Het is mogelijk dat uw kind fysiotherapie, logopedie of ergotherapie krijgt binnen het onderwijsprogramma. Ook kan het kind indien nodig gebruik maken van de verpleegpost op school. Het is belangrijk om met alle betrokkenen af te spreken aan welke doelen wordt gewerkt. U krijgt dan een uitnodiging voor een Centrale Kindbespreking.  Hier zitten school, ouders en therapeuten samen aan tafel om af te spreken wat de komende periode belangrijk is voor uw kind.
  • Nieuwsberichten en website
Elke 14 dagen verschijnt er een digitale nieuwskrant voor ouders: de Nieuwsberichten. We zorgen dat belangrijke informatie voor u als ouder hierin te lezen is. Daarnaast kunt u terecht op onze website. Daar kunt u het laatste nieuws lezen over projecten en activiteiten gekoppeld aan veel foto’s en filmpjes van de kinderen. In verband met de privacy van de kinderen gebruikt u als ouder voor dit gedeelte van de website een wachtwoord. Aanmelden voor de Nieuwsberichten kan eenvoudig via Nieuwsberichten.maartenschool.nl
  • Klassenouders
Aan elke klas is een klassenouder verbonden. Deze ouder helpt mee bij activiteiten waar de klas extra ondersteuning bij kan gebruiken. Waar nodig worden ook de andere ouders van de klas ingeschakeld.
  • Ziekmelden
Wanneer uw kind ziek is dan kunt u dat melden via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 024-3243665 (indien mogelijk voor 7.45 uur). Wilt u bij de ziekmelding de naam van uw kind en de naam van de klas vermelden?