Zelfstandig communiceren met cPlays

johanna
maartenschool
Zelfstandig communiceren voor meervoudig beperkte kinderen met cPlays
Hoe kun je makkelijker en sneller zelfstandig communiceren met je medeklasgenootjes als je niet of nauwelijks spreekt?   Het antwoord op deze vraag is: Met de multitouch-tafel van cPlays!cPlays is communicatiesoftware voor meervoudige beperkte kinderen geïnstalleerd op een groot plat scherm; de zogenaamde multitouch-tafel (een 40-inch tablet tafel).

mindaffect
maartenskliniek

revalidatiefonds
In een pilotproject op de Maartenschool - in samenwerking met Mindaffect, Sint Maartenskliniek, Johanna Kinderfonds en het Revalidatiefonds - is aangetoond dat deze kinderen zelfstandiger leren communiceren door het gebruik van cPlays.

Hoe werkt het?
In de software van cPlays staan tientallen vragen geprogrammeerd die door de leerkracht of de leerlingen kunnen worden aangeraakt. De vragen lokken vervolgens antwoorden uit die door de andere leerlingen die achter de multitouch-tafel zitten kunnen worden beantwoord. Als het antwoord is gegeven kan er een nieuwe vraag worden gesteld. Op deze manier kunnen ook niet of nauwelijks sprekende meervoudig beperkte leerlingen hun weekendverhaal vertellen en meer! Voor meer informatie over cPlays kunt u terecht bij Eric Dankbaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.