St. Maartenschool

Gezonde school

44We hebben het predicaat Gezonde School behaald op het gebied van Sociale Veiligheid (2015) en op het gebied van Sport en Bewegen (2016) en in het schooljaar 17-18 gaan we de aanvraag doen voor gezonde voeding.

Gezonde voeding draagt bij aan een goede ontwikkeling van kinderen. Daarom willen wij voor ieder kind gezond eten en drinken gemakkelijk maken op school. En daarvoor hebben we uw hulp nodig! School en ouders werken hierin samen. We hebben aan u als ouder gevraagd om bij een verjaardag te zorgen voor een gezonde traktatie.  Wij dragen er zorg voor dat bij alle activiteiten van school de extra’s wat betreft eten en drinken gezond zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de kinderen les krijgen over gezonde voeding, zodat ze zelf leren wat gezonde keuzes zijn. Zo kunnen ze een gezonde leefstijl ontwikkelen.

·         Elk schooljaar is er een smaakmaand waarin in alle klassen les wordt gegeven over gezonde voeding. Dit kan variëren van gezellige proefactiviteiten tot zelf een gezonde maaltijd klaarmaken gebaseerd op de Schijf van Vijf.
·         In elke klas komt een digitale lijst met ideeën voor gezonde traktaties. Die is handig voor onszelf, maar ook voor u als ouder. Mocht u tips willen, vraag het aan de juf of meester!
·         Bij activiteiten van school, zoals juffendag, zorgen wij voor een gezonde traktatie. En uitzondering is er voor sinterklaas en kerst, daar hoort wat lekkers bij dat past bij de feestdagen.
·         De oudercommissie ONS denkt met ons mee en houdt het gezond bij de activiteiten die zij organiseren. Zij zorgen bijvoorbeeld voor een gezonde paaslunch!

·         Dit schooljaar (17-18) nemen we deel aan het project EU-schoolfruit. Dit project wordt gerealiseerd met een Europese subsidie. Vanaf november t/m april wordt  veel fruit en groente op schoolgebracht, zodat ieder kind de kans krijgt om overal van te proeven. Op woensdag en donderdag hoeft u hierdoor geen fruit aan uw kind mee naar school te geven.

De afspraken over het dagelijks eten en drinken van de kinderen vindt u hieronder (en in de schoolgids):
·         Lunch: de kinderen nemen brood mee voor tussen de middag (liefst volkoren)
·         Drinken: de kinderen nemen voor s morgens een beker drinken mee van thuis.   ‘s Middags wordt in de klas water gedronken. Een alternatief hiervoor is halvolle melk, of thee (lauw).
·         Tussendoortje (zowel ‘s morgens als ‘s middags) : fruit/ groente/ een extra boterham.

Heeft u vragen of aanvullingen, wij vinden het prettig als u daarover contact met ons opneemt!  De gezonde commissie Anita Bekker, Christel Gielingh, Ceciel Simons, Inge Klein en Marieke te Plate  (GGD adviseur Gezonde School, tel.06-31948837)