St. Maartenschool

FUSIE

In de afgelopen week verschillende vragen gehad over de fusie van onze scholen en over de stemming! Veel ouders en collega's geven aan dat ze twijfelen wat ze moeten doen. Een paar zaken op een rij:
• Er is veel informatie over de fusieplannen beschikbaar op papier: Het fusiebulletin (waarom willen we fuseren) en de fusie effectrapportage (wat zijn de consequenties van fuseren en voldoen we aan alle voorwaarden)
• er is een ouderavond geweest en er is nog steeds de mo...gelijkheid om bijvoorbeeld via mail vragen te stellen over de fusie

Voor de Maartenschool vind ik het duidelijk wat de fusie voor ons kan betekenen:

• de overheid is duidelijk geweest over de huidige samenwerking; fuseren of stoppen met deze samenwerking! Ik denk dat stoppen met samenwerken een groot risico voor onze kinderen en voor de scholen is. Volgens mij is het verstandig om speciaal onderwijs in deze regio samen te maken en samen keuzes te maken in plaats van ieder voor zich.
• op dit moment zijn we veel tijd kwijt aan administratieve en financiële afhandeling van onze samenwerking. Dat is zonde van de tijd en kan veel efficiënter na een fusie.
• Scholen die samenwerken kunnen hun krachten bundelen en veel meer voor kinderen betekenen. Samen sterk in plaats van elkaars concurrent worden is een regio belang om goed speciaal onderwijs overeind te houden.
• als we gaan fuseren blijven de huidige scholen gewoon bestaan, geen verkapte bezuiniging, geen consequenties voor kinderen op de scholen en geen kostbare grote organisatorische of bestuurlijke veranderingen. Het geld voor speciaal onderwijs is schaars, laten we het dan ook zo goed mogelijk inzetten voor kinderen in het onderwijs.

Ik denk dat het zeker in het belang van de maartenschool is om voor deze fusie te stemmen en vraag ouders en collega's om dat te steunen! Bericht hierover kwijt of niet ontvangen? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uw naam en de naam van uw kind en zijn of haar klas. Zet in het onderwerp “Fusie”. We mailen u dan alle informatie over de voorgenomen fusie en een link waarmee u kunt stemmen.

hartelijke groet, Gillis Geschiere
dir st. Maartenschool