Open dag: Het Beste uit 2 Werelden

Zaterdag 16 februari 2019 10:00-15:00 uur

Al ruim 2 jaar volgen leerlingen van 12 tot 18 jaar die zeer moeilijk lerend zijn, onderwijs op het Montessori College. Ze doen dat vanuit Onderwijsgroep Punt Speciaal in het project Het Beste uit 2 Werelden.

De leerlingen krijgen lessen in hun eigen lokaal maar nemen ook regelmatig deel aan de reguliere VMBO lessen in een vaste klas.

Op deze manier worden de leerlingen van HBu2W èn het Montessori College zo goed mogelijk voorbereid op de toekomstige samenleving waarin zij als burgers zo zelfstandig mogelijk willen functioneren. De leerlingen hebben ook de mogelijkheid om werknemersvaardigheden te oefenen op andere locaties (stage) zoals b.v. bij voetbalvereniging Orion.

De doelstellingen van HBu2W zijn onder andere:
-           de leerlingen van HBu2W worden voorbereid op een zo volwaardig mogelijke    participatie in de samenleving.
-           werken aan de cognitieve ontwikkeling passend bij hun intelligentieniveau.
-           vergroten en versterken van sociaal/emotionele vaardigheden, zelfredzaamheid en             zelfstandigheid. Op deze manier vergroten we het competentie gevoel en het    zelfvertrouwen van de leerling.
-           de leerlingen van het VMBO ervaren dat er leeftijdgenoten zijn die niet dezelfde            cognitieve prestaties leveren, maar die zeker een meerwaarde vormen als het gaat om leerplezier, taak/werkhouding, gezelligheid, motivatie en soms zelfs            onderwijsinhouden.

Wilt u meer weten kom dan zaterdag 16 februari naar het Montessori college. Wij leggen u met heel veel plezier uit wat wij allemaal doen. Adres: MMVMBO Kwakkenbergweg 33 Nijmegen Gebouw: de Berk Lokaal: 1.07

Evelien de Haan (projectleider), Marloes Hondema (Leerkracht HBu2W), Femke Smetsers (Leerkracht HBu2W) Voor meer informatie mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.