Een rookvrij schoolterrein

Ouderportaal SocialSchools voor ouders en school

socialSchoolsIn de afgelopen jaren hebben we op 5 van de 6 PuntSpeciaal-scholen gewerkt met het ouderportaal RAAKPUNT om snel en goed met u te kunnen communiceren. Raakpunt heeft prima gewerkt, maar inmiddels zijn er meer en betere technische mogelijkheden. In januari zijn we met collega’s van onze scholen op onderzoek gegaan naar een goede vervanger en hebben er 2 uitgeprobeerd. De ervaringen in die proefperiode hebben het mogelijk gemaakt om nu een duidelijke keuze te maken voor een nieuw ouderportaal. Punt Speciaal heeft inmiddels gekozen voor SocialSchools.

Onze argumenten om juist voor deze app te kiezen zijn:
- Eenvoudig in opzet en gebruik
- Werkt op pc, laptop, tablet en mobiele telefoon en heeft een Android app en Apple app.
- School en groepsagenda’s die je kunt combineren met je eigen agenda
- Intekenlijsten voor ouderavonden via de app
- De techniek van Social Schools houdt ook rekening met de vernieuwde privacywetgeving (AVG).
- Zenden en ontvangen van berichten werkt razend snel en alle informatie is dus direct beschikbaar

Hoe nu verder:
- Komende weken zullen voorbereidingen worden getroffen om na de zomervakantie te starten met Soci-alSchools.
- Ouders en medewerkers die hebben meegedaan met de pilot SocialSchools kunnen SocialSchools gewoon blijven gebruiken in hun communicatie met de klas.  Met alle andere ouders zullen we de eerste school-week nog communiceren op de  “ouderwetse”  manier (email, telefoon of briefje).

Tussen 21 en 30 augustus kunnen we álle ouders en medewerkers toegang geven tot het nieuwe ouder-portal. We zorgen dat er een duidelijke handleiding/instructie komt voor gebruikers (ouders, verzorgers en collega’s) over over Social Schools.

Wat kunt u nu al doen:
Woensdag 19 juni is er naar alle ouders van alle PuntSpeciaal scholen een brief gemaild vanuit ParnasSys (ons leerling administratie systeem). Heeft u geen mail gehad, dan is in ons systeem uw huidige mailadres niet bekend. Dus als u geen mail heeft gehad, geef dan uw huidige mailadres snel door aan de school (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) zodat we voor de zomervakantie van iedereen de juiste gegevens hebben en het contact met u gelijk goed kunnen opstarten.

Vanuit Punt Speciaal geven we ook aandacht aan de vernieuwde wetgeving m.b.t. de privacy (AVG). Vanuit dat kader dringen we sterk aan op persoonlijke e-mailadressen, i.p.v. algemene adressen als Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u daarom ons uw persoonlijke e-mailadressen aanleveren, als het huidige bekende adres een algemene variant is!

Vragen? Stuur uw mail naar het secretariaat van de school; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met een hartelijke groet, Namens de werkgroep OUDERPORTAAL
Gillis Geschiere