St. Maartenschool

Processierups en warmte

Beste ouder(s)/ verzorger(s). Afgelopen week hebben wij de leerlingen binnen gehouden vanwege de processierupsen. We hebben deze tijd gebruikt om bij verschillende instanties na te vragen wat ten aanzien van de rupsen het beste is om te doen.
Naar nu blijkt is het binnenhouden van kinderen niet voldoende effectief om de maatregel van binnen blijven nog langer door te zetten.

De kleine haartjes van de rupsen verspreiden zich gemakkelijk  én blijven vervolgens ook nog heel lang actief.  Zo gauw kinderen buiten komen, hier of in hun thuisomgeving kunnen de haartjes op hen terecht komen en dus voor irritatie zorgen. Daarom hebben we besloten dat vanaf morgen de kinderen weer buiten mogen spelen én op de taxi wachten.

Voor de lange termijn zijn we aan het kijken wat we het beste kunnen doen om de komende jaren deze plaag te bestrijden en rond de school te beperken. Dit doen we in samenwerking met de kliniek omdat ons gebouw ook op het terrein van de kliniek staat. Mocht u toch graag willen dat uw kind binnen blijft vanwege de rupsen laat dit dan weten aan de klas van uw zoon/dochter. De maatregelen vanwege de warmte worden per maandag opgeheven.

Ineke Deuss