St. Maartenschool

De Pleister onderdeel van TVN Zorgt

Vanaf januari 2020 is de verpleegpost “De Pleister” onderdeel geworden van TVN Zorgt. Dit heeft een aantal veranderingen met zich meegebracht. Zij willen u graag informeren wat u mag verwachten van de (kinder)verpleegkundigen van de verpleegpost. De (kinder)verpleegkundigen van de verpleegpost verlenen verpleegkundige zorg op school die noodzakelijk is voor het kind om onderwijs op school te kunnen volgen. Daarnaast zijn zij achterwacht voor kinderen met een medisch verhoogd risico zoals bijv. epilepsie.

Als er bij aanmelding blijkt dat er sprake is van een medisch verhoogd risico dan wordt er door de (kinder)verpleegkundigen een protocol gemaakt die binnen school verspreid wordt. De medewerkers binnen school roepen de verpleegkundigen op als er sprake is van protocol gerelateerde zorg. Als een kind geen protocol heeft en/of geen verpleegkundige zorg krijgt dan zal er bij een calamiteit met uw kind contact opgenomen worden door de leerkracht met de ouders om te bespreken welke vervolgstappen nodig zijn. Daarnaast kunnen medewerkers binnen school altijd een beroep doen op de BHV-ers die binnen school aanwezig zijn. Voor u als ouder(s)/verzorger(s) is het van belang om evt wijzigingen die protocol gerelateerd zijn door te geven aan verpleegpost “de pleister” zodat zij over de juiste informatie en evt medicatie beschikken mochten zij zorg moeten verlenen bij uw kind. Mocht u nog vragen/opmerkingen hebben dan horen wij dat graag!

Met vriendelijke groet,
Gerda van Kampen (Aanwezig; ma - di - vrij)
Bianca Hendriks (Aanwezig: di - wo - do)
Noortje van Reen (Aanwezig: do - vrij )