Fusie-uitnodiging ouders

Geachte ouder(s),

Graag wil ik u het volgende voorleggen.  In de periode 2010, 2011 hebben de stichtingen OZG (st. Maartenschool, Mikado en Werkenrode School) en MeTander (Talita Koemi, De Kom en de Cambier) onderzoek gedaan naar de wens en mogelijkheid om te fuseren. De uitkomst van dit onderzoek destijds was dat een fusie tussen beide stichtingen de positie en kwaliteit van het speciaal onderwijs in de regio zou versterken.

Door de ontwikkeling in het kader van de invoering van Passend Onderwijs, de daaruit voortvloeiende bezuinigingen en reorganisatie is in 2012 besloten om niet over te gaan tot een integrale fusie tussen beide stichtingen. Toen is ervoor gekozen om een moeder- of holdingstichting boven de stichtingen OZG en MeTander te plaatsen met de intentie om binnen twee jaar daarna wel volledig te fuseren.

In 2013 wees onderzoek echter uit dat een volledige fusie tussen beide stichtingen niet mogelijk was op grond van de toenmalige wetgeving. In 2017 concludeerde de Inspectie voor het Onderwijs dat de constructie van twee stichtingen onder een holdingstichting niet in lijn zou zijn met de onderwijswet.

Als gevolg van de conclusie van de Inspectie voor het Onderwijs hebben Raad van Toezicht en College van Bestuur besloten de stichtingen 02G, MeTander en Punt Speciaal volledig te laten fuseren. De beoogde fusiedatum is 1 januari 2019.

Om u zo volledig mogelijk over de voorgenomen fusie te informeren hebben we vier informatie­bijeenkomsten voor ouders georganiseerd. Ik nodig u van harte uit om een van deze bijeenkomsten bij te wonen. De bijeenkomsten worden gehouden op:

Woensdag 22 augustus van 19.30-20.30 uur Werkenrode School, Nijmeegsebaan 9, Groesbeek
Donderdag 23 augustus van 19.30-20.30 uur St. Maartenschool, Hengstdal 3, Ubbergen
Dinsdag 28 augustus van 19.30-20.30 uur Talita Koemi, Burg. Daleslaan 1, Nijmegen
Woensdag 29 augustus van 19.30-20.30 uur De Cambier, Marga Klompéstraat 2, Tiel

Wilt u aangeven aan welke bijeenkomst u met hoeveel personen wilt deelnemen. Uw reactie graag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groet,
Anne Verhees, bestuurder ad interim