Warmte maatregelen

zonrupsDe warmte-maatregelen zoals we die maandag en dinsdag hebben gehanteerd, gelden ook voor de rest van deze week. We kunnen de lokalen en gangen onvoldoende koel houden. Daarom vragen we u opnieuw om zelf te beoordelen of het verstandig is om uw kind naar school te laten gaan. Een andere factor is de nog steeds aanwezige processierups in de bomen rondom de school.

We werken er hard aan om dit probleem op te lossen. De rupsen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid doordat de haartjes uitslag kunnen veroorzaken en mogelijk ook irritatie aan de ogen en luchtwegen. Om die reden spelen de kinderen deze week niet buiten. Het is dus geoorloofd om uw zoon/dochter thuis te houden wanneer u het niet verantwoord vindt uw kind onder genoemde omstandigheden naar school te laten gaan. Ook kunt u besluiten uw zoon of dochter een halve dag naar school te laten komen. De school is dus wel gewoon open en in de ochtend zullen we de lessen zoveel mogelijk doorgang laten vinden. Op de middag zullen we vaak kiezen voor een aangepast programma in ruimtes binnen de school die relatief koel zijn.

Mocht u besluiten uw kind thuis te houden een hele of een halve dag dan vragen wij u om dit wel zelf goed te communiceren met het taxibedrijf. Vanzelfsprekend horen wij het ook graag als u besluit uw kind (gedeeltelijk) thuis te houden. U kunt dit op de gebruikelijke manier via het absentie-antwoordapparaat of de email doorgeven; als reden volstaat “vanwege de warmte”.