Schoolgidsbijlage 2020 / 2021

De Schoolgidsbijlage voor het komende schooljaar 2020 / 2021 is uit. Hierin vindt u het Vakantierooster, Belangrijke data, Bereikbaarheid, Ziek, beter- of afwezigheidsmeldingen, Activiteiten en nog veel meer informatie mbt het nieuwe schooljaar 2020 / 2021. Klik hier.

Een rookvrij schoolterrein

rookvrijWij vinden het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Op school besteden we al veel aandacht aan gezondheid wat betreft voeding, sport en beweging, en sociale veiligheid. Op deze drie gebieden hebben we ook een erkenning gekregen als Gezonde School. Vanaf 1 oktober 2019 is het schoolterrein rookvrij. Onze belangrijkste argumenten zijn:

Lees meer: Een rookvrij schoolterrein

Geen Facebook meer

einde facebookWe zijn gestopt met onze Facebookaccount. We gebruiken ons ouderportaal Social Schools en onze website www.maartenschool.nl om met ouders en de rest van de wereld te communiceren. Facebook willen we daarvoor niet meer gebruiken.

Schoolgidsbijlage 2020 / 2021

De nieuwe Schoolgidsbijlage voor schooljaar 2020 / 2021 is uit. Klik hier.

Klankbordgroep Zorg Binnen Onderwijs

Twee keer per jaar komt de Klankbordgroep Zorg Binnen Onderwijs bij elkaar. De klankbordgroep ZBO is samengesteld uit een aantal betrokken ouders, directieleden vanuit zowel de Werkenrodeschool als de Maartensschool en contactpersonen ZBO. Ook de zorgaanbieders Driestroom en TVN zijn hierin betrokken.

Lees meer: Klankbordgroep Zorg Binnen Onderwijs

Social Schools

Op alle Punt Speciaal scholen gebruiken we vanaf nu ouderportaal Social Schools 3.0 bij onze communicatie tussen klas, school en ouders. De App voor Social Schools 3.0 is gratis verkrijgbaar. Social Schools werkt ook op elke PC in verschillende browsers zoals Chrome, Firefox Safari en Edge. Als u vragen heeft over het gebruik van Social Schools, neem dan gerust contact op met de Support-desk van Social Schools. Klik hiervoor op de blauwe knop links onder de beginpagina van Social Schools.
support j

Lees meer: Social Schools

Ouderportaal SocialSchools voor ouders en school

socialSchoolsIn de afgelopen jaren hebben we op 5 van de 6 PuntSpeciaal-scholen gewerkt met het ouderportaal RAAKPUNT om snel en goed met u te kunnen communiceren. Raakpunt heeft prima gewerkt, maar inmiddels zijn er meer en betere technische mogelijkheden. In januari zijn we met collega’s van onze scholen op onderzoek gegaan naar een goede vervanger en hebben er 2 uitgeprobeerd. De ervaringen in die proefperiode hebben het mogelijk gemaakt om nu een duidelijke keuze te maken voor een nieuw ouderportaal. Punt Speciaal heeft inmiddels gekozen voor SocialSchools.

Lees meer: Ouderportaal SocialSchools voor ouders en school