Ondersteunende gebaren

Zoals u weet werken wij op de St. Maartenschool veel met ondersteunende gebaren (NMG). We hebben vanuit ouders vaak de vraag gekregen waar zij deze gebaren kunnen oefenen. Afgelopen periode is er achter de schermen hard gewerkt om filmpjes op te nemen en deze in een voorstelling te plaatsen zodat iedereen binnen de kinderrevalidatie en de St. Maartenschool, en ook u als ouder, hier mee kunnen gaan oefenen. Handleiding en gebarenfilmpjes hebben we voor u -afgeschermd- op onze website gezet. Klik hier om naar de Gebaren-pagina te gaan. U moet inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord wat u via Social Schools gekregen heeft.

Social Schools

Op alle Punt Speciaal scholen gebruiken we vanaf nu ouderportaal Social Schools 3.0 bij onze communicatie tussen klas, school en ouders. De App voor Social Schools 3.0 is gratis verkrijgbaar. Social Schools werkt ook op elke PC in verschillende browsers zoals Chrome, Firefox Safari en Edge. Als u vragen heeft over het gebruik van Social Schools, neem dan gerust contact op met de Support-desk van Social Schools. Klik hiervoor op de blauwe knop links onder de beginpagina van Social Schools.
support j

Lees meer: Social Schools

Sint Maartenschool - Maatschappelijk werk

Beste ouders van de Sint Maartenschool. Hopelijk hebben jullie genoten van de zomervakantie en hebben jullie kinderen een fijne start gemaakt op school! Wij willen jullie laten weten dat ook dit schooljaar onze deur weer voor jullie openstaat voor vragen. Vragen kunnen liggen op het gebied van vrije tijd (logeren, vakantie- en vrijetijdsbesteding), wonen, wet- en regelgeving, belangenbehartiging, opvoeding en ondersteuning in de thuissituatie. Wij zijn een gesprekspartner voor wie zorgen heeft, of bij wie er een disbalans voelbaar is tussen draagkracht en draaglast.

Lees meer: Sint Maartenschool - Maatschappelijk werk

Een rookvrij schoolterrein

rookvrijWij vinden het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Op school besteden we al veel aandacht aan gezondheid wat betreft voeding, sport en beweging, en sociale veiligheid. Op deze drie gebieden hebben we ook een erkenning gekregen als Gezonde School. Vanaf 1 oktober 2019 is het schoolterrein rookvrij. Onze belangrijkste argumenten zijn:

Lees meer: Een rookvrij schoolterrein

Schoolgids en bijlage 2020 / 2021

De Schoolgids (klik hier) en de Schoolgidsbijlage (klik hier) voor het komende schooljaar 2020 / 2021 zijn uit. Hierin vindt u het Vakantierooster, Belangrijke data, Bereikbaarheid, Ziek, beter- of afwezigheidsmeldingen, Activiteiten en nog veel meer informatie mbt het nieuwe schooljaar 2020 / 2021.

Schoolgidsbijlage 2020 / 2021

De nieuwe Schoolgidsbijlage voor schooljaar 2020 / 2021 is uit. Klik hier.

Klankbordgroep Zorg Binnen Onderwijs

Twee keer per jaar komt de Klankbordgroep Zorg Binnen Onderwijs bij elkaar. De klankbordgroep ZBO is samengesteld uit een aantal betrokken ouders, directieleden vanuit zowel de Werkenrodeschool als de Maartensschool en contactpersonen ZBO. Ook de zorgaanbieders Driestroom en TVN zijn hierin betrokken.

Lees meer: Klankbordgroep Zorg Binnen Onderwijs