vrijdag 15 maart Landelijke onderwijsstaking; St. Maartenschool gesloten

Geachte ouders en verzorgers,
U heeft ongetwijfeld via de media vernomen dat er op vrijdag 15 maart een landelijke onderwijsstaking plaatsvindt. De inzet is werkdrukverlaging, aandacht voor het lerarentekort en hogere salarissen in het onderwijs. Op onze school zal een deel van de medewerkers staken. Met het aantal medewerkers dat niet gaat staken, zijn we niet in staat om op deze dag onderwijs te geven aan uw zoon of dochter. Dit betekent dan ook dat de school deze dag niet geopend is. Wilt u zelf uw taxibedrijf informeren en het vervoer van uw zoon of dochter afmelden? Wij hopen op uw begrip.

15 maart landelijke onderwijsstaking

15 maart a.s. is er een landelijke onderwijsstaking gepland. Op dit moment inventariseren we de stakingsbereidheid onder de medewerkers van de scholen van Punt Speciaal. Zodra daar meer duidelijkheid over is informeren we u over onze plannen op die datum.

Pilot Ouderportaal Klaproos, Madelief en Raket

Sinds een aantal jaren werken de meeste Punt Speciaal scholen  (de St. Maartenschool niet)  met ouderportaal Raakpunt.  Met Raakpunt organiseren deze PuntSpeciaal-scholen en klassen zo veel mogelijk de communicatie tussen ouders/verzorgers en de klassen en de school. Raakpunt heeft helaas ook nadelen: het is niet eenvoudig om een nieuwe ouder deel te laten nemen aan Raakpunt, er is geen app voor mobiele apparaten en het beheer is bewerkelijk. Tegenwoordig zijn er betere mogelijkheden beschikbaar.

Lees meer: Pilot Ouderportaal Klaproos, Madelief en Raket

Open lesochtend / avond: Pro College Wijchen

Open lesochtend: Woensdag 13 februari 2019 van 9.00-12.00 uur is er voor leerlingen, die in aanmerking komen voor een praktijkonderwijs- dan wel een VMBO-B advies met LWOO, een extra meeloopochtend georganiseerd op het Pro College, Acaciastraat 68 in Wijchen.

Lees meer: Open lesochtend / avond: Pro College Wijchen

Voorlezen met Ronnie Ruysdael

ronnieWoensdag 23 januari heeft onze vaste-voorlees-vriend Ronnie Ruysdael weer voorgelezen ter gelegenheid van de start van de Nationale Voorleesdagen. Hij had zijn boek "Joris en de geheimzinnige toverdrank" van Roald Dahl meegenomen. De kinderen in de vrolijk verbouwde gymzaal hingen aan zijn lippen. Na afloop was er uitgebreid tijd voor een praatje en een foto. We hebben genoten Ronnie: Dank je wel! Volgend jaar komt Ronnie al weer voor de 10e keer naar de St. Maartenschool om voor te lezen. Dit jubileum gaan we natuurlijk extra feestelijk vieren.

Open dag: Het Beste uit 2 Werelden

Zaterdag 16 februari 2019 10:00-15:00 uur

Al ruim 2 jaar volgen leerlingen van 12 tot 18 jaar die zeer moeilijk lerend zijn, onderwijs op het Montessori College. Ze doen dat vanuit Onderwijsgroep Punt Speciaal in het project Het Beste uit 2 Werelden.

Lees meer: Open dag: Het Beste uit 2 Werelden

Jaarverslag 2018 Gemeenschappelijke MedezeggenschapsRaad

Hierbij ontvangt u het jaarverslag 2018 van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR) van Punt Speciaal. In dit jaarverslag  (Klik  https://bit.ly/2HnYu9Q) kunt u lezen wie er in GMR zitten, hoe vaak de GMR het afgelopen jaar vergaderd heeft, maar vooral waar de GMR zich het afgelopen jaar mee bezig heeft gehouden; welke onderwerpen besproken zijn.

Lees meer: Jaarverslag 2018 Gemeenschappelijke MedezeggenschapsRaad

Nieuwsberichten, vrijdag 11 januari 2019, #9

Vandaag is onze nieuwe Nieuwsberichten uitgekomen. Klik https://bit.ly/2MEZhFx om deze te lezen (even inloggen)