Werkenrode School zaterdag 1 februari 2020 open dag

Werkenrode School biedt voortgezet speciaal onderwijs aan 12–20 jarige leerlingen, die, vanwege hun ondersteuningsbehoefte, niet in staat zijn het regulier voortgezet onderwijs te volgen. De school biedt een breed onderwijsprogramma op verschillende niveaus aan: VMBO (basis, kader en theorie) en onderwijs dat voorbereidt op de arbeidsmarkt en dagbesteding. Er worden deze ochtend meerdere rondleidingen door medewerkers en leerlingen gegeven.

Lees meer: Werkenrode School zaterdag 1 februari 2020 open dag

Schoolgidsbijlage 2019 / 2020

De nieuwe Schoolgidsbijlage voor schooljaar 2019 / 2020 is uit. Klik hier.

Social Schools

Op alle Punt Speciaal scholen gebruiken we vanaf nu ouderportaal Social Schools 3.0 bij onze communicatie tussen klas, school en ouders. De App voor Social Schools 3.0 is gratis verkrijgbaar. Social Schools werkt ook op elke PC in verschillende browsers zoals Chrome, Firefox Safari en Edge. Als u vragen heeft over het gebruik van Social Schools, neem dan gerust contact op met de Support-desk van Social Schools. Klik hiervoor op de blauwe knop links onder de beginpagina van Social Schools.
support j

Lees meer: Social Schools

Klankbordgroep Zorg Binnen Onderwijs

Twee keer per jaar komt de Klankbordgroep Zorg Binnen Onderwijs bij elkaar. De klankbordgroep ZBO is samengesteld uit een aantal betrokken ouders, directieleden vanuit zowel de Werkenrodeschool als de Maartensschool en contactpersonen ZBO. Ook de zorgaanbieders Driestroom en TVN zijn hierin betrokken.

Lees meer: Klankbordgroep Zorg Binnen Onderwijs

Een rookvrij schoolterrein

rookvrijWij vinden het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Op school besteden we al veel aandacht aan gezondheid wat betreft voeding, sport en beweging, en sociale veiligheid. Op deze drie gebieden hebben we ook een erkenning gekregen als Gezonde School. Nu willen we een stap verder zetten en het schoolterrein rookvrij maken vanaf 1 oktober. Onze belangrijkste argumenten zijn:

Lees meer: Een rookvrij schoolterrein

Ouderportaal SocialSchools voor ouders en school

socialSchoolsIn de afgelopen jaren hebben we op 5 van de 6 PuntSpeciaal-scholen gewerkt met het ouderportaal RAAKPUNT om snel en goed met u te kunnen communiceren. Raakpunt heeft prima gewerkt, maar inmiddels zijn er meer en betere technische mogelijkheden. In januari zijn we met collega’s van onze scholen op onderzoek gegaan naar een goede vervanger en hebben er 2 uitgeprobeerd. De ervaringen in die proefperiode hebben het mogelijk gemaakt om nu een duidelijke keuze te maken voor een nieuw ouderportaal. Punt Speciaal heeft inmiddels gekozen voor SocialSchools.

Lees meer: Ouderportaal SocialSchools voor ouders en school

Werner Willemsen weer bestuurder PuntSpeciaal

De Raad van Toezicht van Onderwijsgroep Punt Speciaal is blij om te kunnen melden dat met ingang van 1 augustus 2019 Werner Willemsen weer zal aantreden als bestuurder van onze stichting. Per diezelfde datum zal Anne Verhees haar werkzaamheden als tijdelijk bestuurder beëindigen. We zijn haar erg dankbaar voor haar niet-aflatende inzet en de resultaten die ze heeft gerealiseerd

Lees meer: Werner Willemsen weer bestuurder PuntSpeciaal