Bewegingsonderwijs

Klik hier om een indruk te krijgen wat wij als gymsectie aanbieden tijdens de lessen bewegingsonderwijs (hiervoor moet u ingelogd zijn op onze website).

Algemene doelstelling

De leerlingen leren bewegen; leerlingen introduceren in en vertrouwd maken met verschillende bewegingsonderwijs-leersituaties.

Doelstellingen tijdens de lessen

• de leerlingen begeleiden in het uitbreiden van hun motorische betekeniswereld
  • de leerlingen helpen bij het zo optimaal mogelijk (leren) gebruiken van hun bewegingsmogelijkheden
  • de leerlingen hun eigen lichaam laten ervaren binnen beweegsituaties
  • de leerlingen positieve bewegings- en lichaamservaring op laten doen
  • de leerlingen hun motorische beperking niet als belemmering laten ervaren, maar juist ook als bron van mogelijkheden
  • de leerlingen leren samenwerken

Binnen de St.Maartenschool worden de klassen ingedeeld op basis van cognitie en sociaal-emotionele ontwikkeling. De verschillen ten aanzien van de motorische mogelijkheden binnen één klas zijn dan ook erg groot. In principe komen alle leerlingen uit de klas samen gymmen. Daarbij maken we enkele uitzonderingen, op basis van risico's ten aanzien van bewegen en vanwege specifiek aanbod van activiteiten. Gedurende het schooljaar komen middels een rooster de verschillende betekenisgebieden/activiteiten aan bod. Daarnaast doen we regelmatig activiteiten binnen een project, zoals pietengym, luchtkussen, schuiftafeltennis, en licht-donker/verstoppen.

Regels en afspraken

De jongste leerlingen dragen tijdens de gymlessen een gym T-shirt. Voor de overige groepen geldt: gym T-shirt, korte broek en gymschoenen. Leerlingen met aangepast schoeisel dragen gewoon hun eigen schoenen tijdens de gymles. Leerlingen die gebruik maken van een handbewogen rolstoel hoeven alleen een gym T-shirt te dragen. Leerlingen in een elektrische rolstoel hoeven zich niet om te kleden.

Buitenschools sporten

De St.Maartenschool vindt het belangrijk dat kinderen buiten schooltijd de mogelijkheid krijgen om te sporten. Daarom worden er buitenschoolse sportactiviteiten aangeboden. De sporten die momenteel aangeboden worden, zijn: dans, (op dinsdagmiddag door Dansschool PUUR!), special judo (op vrijdagmiddag door judoschool Tomoda) en rolstoelhockey/rolstoelbasketbal (op zaterdagochtend door Stichting Koprol). Deze sporten zijn toegankelijk voor alle kinderen met een beperking dus ook voor kinderen die niet op de St.Maartenschool zitten.

Bent u benieuwd naar deze buitenschoolse sportactiviteiten? Uw kind kan altijd een proefles meedoen. Verdere informatie en aanmelden kan bij Ilse Michiels via mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.