Schoolverlaters

 • Zaterdag 2 februari 2019 zet Werkenrode School van 10.00 u. tot 13.00 u. haar deuren open voor alle geïnteresseerden. Zowel de hoofdlocatie (leerroutes 3/4 en 4/5) aan de Nijmeegsebaan 9, als onze locatie in het Montessori College aan de Nijverheidsweg 2A in Groesbeek (leerroute 5/6 (vmbo)) zijn deze ochtend geopend. www.werkenrodeschool.nl.

 • Open lesochtend: Woensdag 13 februari 2019 van 9.00-12.00 uur is er voor leerlingen, die in aanmerking komen voor een praktijkonderwijs- dan wel een VMBO-B advies met LWOO, een extra meeloopochtend georganiseerd op het Pro College, Acaciastraat 68 in Wijchen. Deze ochtend ervaren leerlingen hoe een lesdag in praktijkonderwijs eruit ziet. De ochtend vindt plaats van 9.00 tot 12.00 uur. Bij deelname van de leerling graag een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 • Open avond: Dinsdag 19 februari 2019 is er van 18.30 uur tot 20.30 uur een open avond op het Pro College, Acaciastraat 68 in Wijchen. Op deze avond kunnen leerlingen en hun ouder(s)/ verzorger(s) rondlopen in het schoolgebouw en maken zij kennis met en krijgen zij informatie van docenten en leerlingen over de verschillende praktijk- en theorievakken. De leerling kan deelnemen aan verschillende activiteiten. Ook krijgt men informatie over bet stagetraject
  en uitstroommogelijkheden van leerlingen. Tijdens deze avond is er ook gelegenheid voor de ouder(s)/ verzorger(s) om hun zoon/dochter aan te melden. U bent uiteraard ook van harte welkom om op de open avond een kijkje te komen nemen. Aanmelden voor de open avond is niet nodig.
 • Opendag Montessori college / Het Beste uit 2 Werelden; Zaterdag 16 februari 2019 10:00-15:00 uur.
  Al ruim 2 jaar volgen leerlingen van 12 tot 18 jaar die zeer moeilijk lerend zijn, onderwijs op het Montessori College. Ze doen dat vanuit Onderwijsgroep Punt Speciaal in het project Het Beste uit 2 Werelden. De leerlingen krijgen lessen in hun eigen lokaal maar nemen ook regelmatig deel aan de reguliere VMBO lessen in een vaste klas.

Op deze manier worden de leerlingen van HBu2W èn het Montessori College zo goed mogelijk voorbereid op de toekomstige samenleving   waarin zij als burgers zo zelfstandig mogelijk willen functioneren. De leerlingen hebben ook de mogelijkheid om werknemersvaardigheden te oefenen op andere locaties (stage) zoals b.v. bij voetbalvereniging Orion.

De doelstellingen van HBu2W zijn onder andere:
-           de leerlingen van HBu2W worden voorbereid op een zo volwaardig mogelijke participatie in de samenleving. 
-           werken aan de cognitieve ontwikkeling passend bij hun intelligentieniveau.
-           vergroten en versterken van sociaal/emotionele vaardigheden, zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Op deze manier vergroten we het competentie gevoel en het    zelfvertrouwen van de leerling.
-           de leerlingen van het VMBO ervaren dat er leeftijdgenoten zijn die niet dezelfde cognitieve prestaties leveren, maar die zeker een meerwaarde vormen als het gaat om leerplezier, taak/werkhouding, gezelligheid, motivatie en soms zelfs onderwijsinhouden. Wilt u meer weten kom dan zaterdag 16 februari naar het Montessori college. Wij leggen u met heel veel plezier uit wat wij allemaal doen. Adres: MMVMBO Kwakkenbergweg 33 Nijmegen Gebouw: de Berk Lokaal: 1.07

Evelien de Haan (projectleider), Marloes Hondema (Leerkracht HBu2W), Femke Smetsers (Leerkracht HBu2W) Voor meer informatie mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Powerpoint PRO-college: In deze powerpoint vind u kort de informatie mbt toelating en zorgstructuur van de PRO-colleges Nijmegen, Bemmel, Boxmeer, Wijchen. Ook de open dagen, contactpersonen en  andere informatie vind u hier. Klik hier voor deze Powerpoint. 

Teamleiders en procesbegeleiders

 • Wie zijn op de St. Maartenschool de contactpersonen voor uw kind?

   
  Teamleiders;
  Gaby Korfage:
  Ineke Deuss:
  Ceciel Simons:

  Unit A en G
  Unit B, C en E
  Unit D en F

  Procesbegeleiders;
  Ine Giepmans:
  Inge Klein en Bianca Hendriks:
  Anne-Marie Wijffels:
  Hanneke Vanwesenbeek:
  Unit E
  Unit G
  Unit A, Unit B; Trompet en Gitaar, Unit C
  Unit B; Piano en Trommel, Unit D en Unit F


  Klik hier voor de mailadressen.
   (even inloggen)

Nieuwe ouders

De St.Maartenschool is een school voor speciaal onderwijs aan leerlingen met een lichamelijke of meervoudige beperking en langdurig zieke kinderen. De school werkt intensief samen met het revalidatiecentrum van de St. Maartenskliniek. Het onderwijs op de St.Maartenschool sluit aan bij het ontwikkelingsniveau van de leerlingen en het biedt hen de uitdaging om zo ver als mogelijk te komen. Het aanbod is erg breed: van basisschoolleerstof tot leerstof voor zeer moeilijk lerende kinderen, verdeeld over 7 leerroutes binnen de school. De St.Maartenschool maakt deel uit van onderwijsgroep Punt Speciaal.

 • Aanmelden/ kennismaken

Wanneer u denkt dat uw kind op zijn plek zou zijn op onze school dan is het goed om meer informatie in te winnen. U kunt hiervoor terecht bij de intern begeleiders: Hanneke Vanwesenbeek: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en  Nicole Thoonen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Voor ouders met een andere culturele achtergrond hebben we de mogelijkheid om bij het eerste gesprek op school een tolk in te schakelen.

 • Schooltijden:

Per schooljaar 2018-2019 zijn de schooltijden als volgt:   Elke dag 9.00- 14.30u

 • Ouderbetrokkenheid

We vinden het belangrijk dat u als ouder betrokken bent bij school. We kunnen het meeste bereiken met uw kind  wanneer school en ouders goed van elkaar op de hoogte zijn.
Er is dagelijks contact met u als ouder wanneer dit nodig is vanwege de jonge leeftijd van het kind of het lage ontwikkelingsniveau. Dit gebeurt vaak via de mail en waar nodig telefonisch. Als u zelf vragen heeft , dan kunt u altijd bij ons terecht. Wanneer u telefonisch contact opneemt met de leerkracht of onderwijsassistent, dan willen we vragen om dit buiten de schooltijden te doen.
U bent als ouder altijd welkom om in overleg met de leerkracht  in de klas van uw kind een dagdeel mee te kijken.  

 • Ouderavonden

Bij de start van het schooljaar is er een informatieavond in de klas van uw kind. Op deze avond wordt het groepsplan toegelicht en worden er praktische afspraken gemaakt tussen klas en ouders. Drie keer per schooljaar zijn er oudergesprekken : in november vindt het stand van zaken gesprek plaats en in  februari en juni bespreken we de opbrengsten. We vinden het prettig om u goed te kunnen informeren en om van u terug te horen hoe uw kind thuis tegen school aankijkt.

 • Centrale Kindbesprekingen

Op de St.Maartenschool werken we intensief samen met de afdeling kinderrevalidatie van de St.Maartenskliniek. Het is mogelijk dat uw kind fysiotherapie, logopedie of ergotherapie krijgt binnen het onderwijsprogramma. Ook kan het kind indien nodig gebruik maken van de verpleegpost op school. Het is belangrijk om met alle betrokkenen af te spreken aan welke doelen wordt gewerkt. U krijgt dan een uitnodiging voor een Centrale Kindbespreking.  Hier zitten school, ouders en therapeuten samen aan tafel om af te spreken wat de komende periode belangrijk is voor uw kind.

 • Nieuwsberichten en website

Elke 14 dagen verschijnt er een digitale nieuwskrant voor ouders: de Nieuwsberichten. We zorgen dat belangrijke informatie voor u als ouder hierin te lezen is. Daarnaast kunt u terecht op onze website. Daar kunt u het laatste nieuws lezen over projecten en activiteiten gekoppeld aan veel foto’s en filmpjes van de kinderen. In verband met de privacy van de kinderen gebruikt u als ouder voor dit gedeelte van de website een wachtwoord. Aanmelden voor de Nieuwsberichten kan eenvoudig via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met in het onderwerp: Nieuwsberichten ontvangen.

 • Klassenouders

Aan elke klas is een klassenouder verbonden. Deze ouder helpt mee bij activiteiten waar de klas extra ondersteuning bij kan gebruiken. Waar nodig worden ook de andere ouders van de klas ingeschakeld.

Inloggen Raakpunt

Film

St. Maartenschool


Meer filmpjes op onze Vimeo account. Klik hier.  (gebruik het wachtwoord om de filmpjes te bekijken)

-

Toegang voor ouders