Schoolverlaters

 • Powerpoint PRO-college: In deze powerpoint vind u kort de informatie mbt toelating en zorgstructuur van de PRO-colleges Nijmegen, Bemmel, Boxmeer, Wijchen. Ook de open dagen, contactpersonen en  andere informatie vind u hier. Klik hier voor deze Powerpoint.
 • Beste ouder/verzorger en leerling. Op dinsdag 27 november organiseren wij een informatieavond voor leerlingen en ouders/verzorgers van groep 7 en 8.  Op woensdag 12 december en maandag 11 februari vinden voor leerlingen van groep 7 en 8 de proeflessen plaats op ZuidWest.  Mocht je je nog niet hebben aangemeld ga dan naar onze website. Voor alle drie deze activiteiten kun je je aanmelden via de onderstaande link: https://zuidwest.hethooghuis.nl/groep-78/   Wij hopen je op deze dagen te ontmoeten!
 • Beste ouders. Dinsdagavond 18 september, vooraf aan de Informatieavond voor de groepen, is er een korte presentatie geweest over de procedure rondom het schoolverlaten. Via bijgevoegde links kunt u de powerpointpresentatie nog even rustig nalezen en de eventueel de kijkwijzer downloaden. Mocht u nog vragen hebben over het schoolverlaten kunt u mij altijd bellen of mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vriendelijke  groet, Hanneke Vanwesenbeek
Intern Begeleider

Teamleiders en procesbegeleiders

 • Wie zijn op de St. Maartenschool de contactpersonen voor uw kind?

   
  Teamleiders;
  Gaby Korfage:
  Ineke Deuss:
  Ceciel Simons:

  Unit A en G
  Unit B, C en E
  Unit D en F

  Procesbegeleiders;
  Ine Giepmans:
  Inge Klein en Bianca Hendriks:
  Anne-Marie Wijffels:
  Hanneke Vanwesenbeek:
  Unit E
  Unit G
  Unit A, Unit B; Trompet en Gitaar, Unit C
  Unit B; Piano en Trommel, Unit D en Unit F


  Klik hier voor de mailadressen.
   (even inloggen)

Nieuwe ouders

De St.Maartenschool is een school voor speciaal onderwijs aan leerlingen met een lichamelijke of meervoudige beperking en langdurig zieke kinderen. De school werkt intensief samen met het revalidatiecentrum van de St. Maartenskliniek. Het onderwijs op de St.Maartenschool sluit aan bij het ontwikkelingsniveau van de leerlingen en het biedt hen de uitdaging om zo ver als mogelijk te komen. Het aanbod is erg breed: van basisschoolleerstof tot leerstof voor zeer moeilijk lerende kinderen, verdeeld over 7 leerroutes binnen de school. De St.Maartenschool maakt deel uit van onderwijsgroep Punt Speciaal.

 • Aanmelden/ kennismaken

Wanneer u denkt dat uw kind op zijn plek zou zijn op onze school dan is het goed om meer informatie in te winnen. U kunt hiervoor terecht bij de intern begeleiders: Hanneke Vanwesenbeek: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en  Anne-Marie Wijffels: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • Schooltijden:

Per schooljaar 2018-2019 zijn de schooltijden als volgt:   Elke dag 9.00- 14.30u

 • Ouderbetrokkenheid

We vinden het belangrijk dat u als ouder betrokken bent bij school. We kunnen het meeste bereiken met uw kind  wanneer school en ouders goed van elkaar op de hoogte zijn.
Er is dagelijks contact met u als ouder wanneer dit nodig is vanwege de jonge leeftijd van het kind of het lage ontwikkelingsniveau. Dit gebeurt vaak via de mail en waar nodig telefonisch. Als u zelf vragen heeft , dan kunt u altijd bij ons terecht. Wanneer u telefonisch contact opneemt met de leerkracht of onderwijsassistent, dan willen we vragen om dit buiten de schooltijden te doen.
U bent als ouder altijd welkom om in overleg met de leerkracht  in de klas van uw kind een dagdeel mee te kijken.  

 • Ouderavonden

Bij de start van het schooljaar is er een informatieavond in de klas van uw kind. Op deze avond wordt het groepsplan toegelicht en worden er praktische afspraken gemaakt tussen klas en ouders. Drie keer per schooljaar zijn er oudergesprekken : in november vindt het stand van zaken gesprek plaats en in  februari en juni bespreken we de opbrengsten. We vinden het prettig om u goed te kunnen informeren en om van u terug te horen hoe uw kind thuis tegen school aankijkt.

 • Centrale Kindbesprekingen

Op de St.Maartenschool werken we intensief samen met de afdeling kinderrevalidatie van de St.Maartenskliniek. Het is mogelijk dat uw kind fysiotherapie, logopedie of ergotherapie krijgt binnen het onderwijsprogramma. Ook kan het kind indien nodig gebruik maken van de verpleegpost op school. Het is belangrijk om met alle betrokkenen af te spreken aan welke doelen wordt gewerkt. U krijgt dan een uitnodiging voor een Centrale Kindbespreking.  Hier zitten school, ouders en therapeuten samen aan tafel om af te spreken wat de komende periode belangrijk is voor uw kind.

 • Nieuwsberichten en website

Elke 14 dagen verschijnt er een digitale nieuwskrant voor ouders: de Nieuwsberichten. We zorgen dat belangrijke informatie voor u als ouder hierin te lezen is. Daarnaast kunt u terecht op onze website. Daar kunt u het laatste nieuws lezen over projecten en activiteiten gekoppeld aan veel foto’s en filmpjes van de kinderen. In verband met de privacy van de kinderen gebruikt u als ouder voor dit gedeelte van de website een wachtwoord. Aanmelden voor de Nieuwsberichten kan eenvoudig via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met in het onderwerp: Nieuwsberichten ontvangen.

 • Klassenouders

Aan elke klas is een klassenouder verbonden. Deze ouder helpt mee bij activiteiten waar de klas extra ondersteuning bij kan gebruiken. Waar nodig worden ook de andere ouders van de klas ingeschakeld.

Inloggen Raakpunt

Film

St. Maartenschool


Meer filmpjes op onze Vimeo account. Klik hier.  (gebruik het wachtwoord om de filmpjes te bekijken)

-

Toegang voor ouders