Belangrijke telefoonnummers
Meldingen en klachten:
Ceciel Simons (teamleider) en Femke Kinkelaar (leerkracht), tel 024-3243665. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Landelijke klachtencommissie:
Voor het afhandelen van klachten, beroepen en geschillen in het bijzonder onderwijs bestaat één loket: Geschillen Commissie Bijzonder Onderwijs (GCBO): tel 070-3861697. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer informatie vindt u op de website: www.gcbo.nl
Extern vertrouwenspersoon voor leerlingen en ouders Onderwijsgroep Punt Speciaal:
Cor van Duinhoven, tel 06-11355280. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer informatie vindt u op de website: www.externevertrouwenspersonen.nl
Inspectie van het onderwijs:
Vragen over onderwijs: tel 0800-8051. Meer informatie vindt u op de website: www.onderwijsinspectie.nl
Meldpunt vertrouwensinspecteur voor klachtmeldingen over seksuele intimidatie of ernstig psychisch of fysiek geweld: tel 0900-1113111
Ouders & Onderwijs:
Landelijke organisatie voor ouders met kinderen in de schoolgaande leeftijd, geeft informatie en advies aan ouders en MR, tel 06-11882660/ 030-3060800. Website: www.OudersOnderwijs.nl
Klachten regeling Punt Speciaal
Klachtenregeling Onderwijsgroep Punt Speciaal: Inleiding
Deze klachtenregeling is opgesteld omdat de CAO (art. 11) en de Arbowet dat voor schrijven. Maar ook omdat Onderwijsgroep Punt Speciaal het van groot belang vindt dat leerlingen en medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen werken in een omgeving die door hen als plezierig, uitdagend en veilig wordt ervaren. "Een klacht zien wij als een gratis advies".
De onderhavige klachtenregeling is alleen van toepassing als men met zijn klacht niet ergens anders terecht kan. Veruit de meeste klachten over de dagelijkse gang van zaken in de school en de instelling zullen in onderling overleg tussen ouders, leerlingen, personeel en school- / instellingsleiding op een juiste wijze worden afgehandeld. Indien dat echter, gelet op de aard van de klacht niet mogelijk is, of indien de afhandeling niet naar tevredenheid heeft plaatsgevonden, kan men een beroep doen op deze klachtenregeling. Voor wat betreft de aard van de klachten waarvoor deze regeling is bedoeld, wordt verwezen naar de artikelsgewijs toelichting bij artikel 2, lid 1.
Ook de aangestelde contactpersonen en vertrouwenspersonen gaan eerst na of door bemiddeling een oplossing kan worden bereikt. Heeft klager bijvoorbeeld getracht om het probleem met de verweerder, de procesbegeleider, de teamleider of de directeur op te lossen?
De contactpersonen zijn in dienst bij het bevoegd gezag en de vertrouwenspersonen voor leerlingen en ouders en voor personeel zijn ondergebracht bij een extern bureau.
Het bestuur kan een keuze maken tussen het intern regelen van een eigen klachtencommissie of zich extern aansluiten bij een bestaande klachtencommissie.Het bestuur van Onderwijsgroep Punt Speciaal heeft ervoor gekozen, via de besturenorganisatie, aan te sluiten bij de landelijke klachtencommissie voor Geschillencommissies Bijzonder Onderwijs (GCBO). De landelijke regeling die GCBO hanteert voor de behandeling van klachten is integraal opgenomen in onderliggende klachtenregeling.
Er zijn ook klachten die via en andere commissie en procedure worden afgehandeld zoals een klacht over een examen of de FUWA PO.
De wetgever heeft rond de totstandkoming van de klachtenregeling aan onze GMR instemmingsrecht toegekend. Verder krijgt de GMR instemmingsrecht ten aanzien van de door het bestuur vast te stellen procedure voor de aanwijzing van de contactpersonen en een vertrouwenspersoon respectievelijk de procedure voor aansluiting bij dan wel instelling van een klachtencommissie. Klik hier voor de volledige klachtenregeling.
Punt Speciaal/klachtenregelingJanuari 2017
De klachtenregeling is door de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraden van MeTander en Onderwijscentrum Zuid Gelderland vastgesteld.
Het bestuur
n.b. met het vaststellen van deze regeling komen de bestaande klachtenregelingen van de twee stichtingen die ressorteren onder ONDERWIJSGROEP PUNT SPECIAAL te vervallen.
De klachtenregeling moet in samenhang worden gezien met de Wet Bescherming Persoonsgegevens, de gedragscode, het kwaliteitsbeleid en is onderdeel van het veiligheidsbeleid.