Schoolverlaters

• Zaterdag 2 februari 2019 zet Werkenrode School van 10.00 u. tot 13.00 u. haar deuren open voor alle geïnteresseerden. Zowel de hoofdlocatie (leerroutes 3/4 en 4/5) aan de Nijmeegsebaan 9, als onze locatie in het Montessori College aan de Nijverheidsweg 2A in Groesbeek (leerroute 5/6 (vmbo)) zijn deze ochtend geopend. www.werkenrodeschool.nl.

• Open lesochtend: Woensdag 13 februari 2019 van 9.00-12.00 uur is er voor leerlingen, die in aanmerking komen voor een praktijkonderwijs- dan wel een VMBO-B advies met LWOO, een extra meeloopochtend georganiseerd op het Pro College, Acaciastraat 68 in Wijchen. Deze ochtend ervaren leerlingen hoe een lesdag in praktijkonderwijs eruit ziet. De ochtend vindt plaats van 9.00 tot 12.00 uur. Bij deelname van de leerling graag een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

• Open avond: Dinsdag 19 februari 2019 is er van 18.30 uur tot 20.30 uur een open avond op het Pro College, Acaciastraat 68 in Wijchen. Op deze avond kunnen leerlingen en hun ouder(s)/ verzorger(s) rondlopen in het schoolgebouw en maken zij kennis met en krijgen zij informatie van docenten en leerlingen over de verschillende praktijk- en theorievakken. De leerling kan deelnemen aan verschillende activiteiten. Ook krijgt men informatie over bet stagetraject
    en uitstroommogelijkheden van leerlingen. Tijdens deze avond is er ook gelegenheid voor de ouder(s)/ verzorger(s) om hun zoon/dochter aan te melden. U bent uiteraard ook van harte welkom om op de open avond een kijkje te komen nemen. Aanmelden voor de open avond is niet nodig.
  • Opendag Montessori college / Het Beste uit 2 Werelden; Zaterdag 16 februari 2019 10:00-15:00 uur.
    Al ruim 2 jaar volgen leerlingen van 12 tot 18 jaar die zeer moeilijk lerend zijn, onderwijs op het Montessori College. Ze doen dat vanuit Onderwijsgroep Punt Speciaal in het project Het Beste uit 2 Werelden. De leerlingen krijgen lessen in hun eigen lokaal maar nemen ook regelmatig deel aan de reguliere VMBO lessen in een vaste klas.

Op deze manier worden de leerlingen van HBu2W èn het Montessori College zo goed mogelijk voorbereid op de toekomstige samenleving   waarin zij als burgers zo zelfstandig mogelijk willen functioneren. De leerlingen hebben ook de mogelijkheid om werknemersvaardigheden te oefenen op andere locaties (stage) zoals b.v. bij voetbalvereniging Orion.

De doelstellingen van HBu2W zijn onder andere:
-           de leerlingen van HBu2W worden voorbereid op een zo volwaardig mogelijke participatie in de samenleving.
-           werken aan de cognitieve ontwikkeling passend bij hun intelligentieniveau.
-           vergroten en versterken van sociaal/emotionele vaardigheden, zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Op deze manier vergroten we het competentie gevoel en het    zelfvertrouwen van de leerling.
-           de leerlingen van het VMBO ervaren dat er leeftijdgenoten zijn die niet dezelfde cognitieve prestaties leveren, maar die zeker een meerwaarde vormen als het gaat om leerplezier, taak/werkhouding, gezelligheid, motivatie en soms zelfs onderwijsinhouden. Wilt u meer weten kom dan zaterdag 16 februari naar het Montessori college. Wij leggen u met heel veel plezier uit wat wij allemaal doen. Adres: MMVMBO Kwakkenbergweg 33 Nijmegen Gebouw: de Berk Lokaal: 1.07

Evelien de Haan (projectleider), Marloes Hondema (Leerkracht HBu2W), Femke Smetsers (Leerkracht HBu2W) Voor meer informatie mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

• Powerpoint PRO-college: In deze powerpoint vind u kort de informatie mbt toelating en zorgstructuur van de PRO-colleges Nijmegen, Bemmel, Boxmeer, Wijchen. Ook de open dagen, contactpersonen en  andere informatie vind u hier. Klik hier voor deze Powerpoint.